
Składniki na 6 porcji:
1 mała dynia ( ok 500gr) bez pestek ,pokrojona na kawałki o wielkości około 5cm
10 gałązek tymianku
2 łyżki oliwi z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól i pieprz
250 ml bulionu warzywnego
1 porcja ( wyborowej zupy pomidorowej)https://herbalfit24.pl/kontrola-wagi-zupa-pomidorowa-herbalife
125 g komosy ryżowej
50gr całych migdałów ze skórką
4 porcje (24g) odżywki białkowej F3https://herbalfit24.pl/kontrola-wagi-zupa-pomidorowa-herbalife
100g sera feta, pokrojonego na duże kawałki
4 łyżki pietruszki
Wartości odżywcze
Białko -3g ,Kalorie -273 , Błonnik 2 g , Tłuszcz 15g , Węglowodany 23g , Cukier 5 g
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°C (z termoobiegiem 180°C).
Wymieszaj kawałki dyni z tymiankiem i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika i piecz 30-40 minut, aż dynia stanie się miękka i delikatnie skarmelizowana brzegach. Wyjmij ja z piekarnika i odstaw na bok.
Wlej bulion do garnka i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. W w piekarniku wsyp komosę ryżową dopraw sola i pieprzem. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj przezc10-12 minut, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a komosa będzie miękka. Dosyp Wyborowa zupę pomidorową https://herbalfit24.pl/chipsy-proteinowe-herbalife.Podpiecz migdały przez 5-7 minut w piekarniku. Następnie posiekaj na duże kawałki.
Ugotowana komosę ryżową przełóż do miski z upieczoną dynią posiekanymi migdałami, odżywką białkowąF3 https://herbalfit24.pl/formula3-odzywka-bialkowa-herbalife , pokruszoną fetą i posiekaną natką pietruszki.