Sałatka z dynią i komosą ryżową
Sałatka z dynią i komosą ryżową

 Składniki na 6 porcji:

1 mała dynia ( ok 500gr) bez pestek ,pokrojona na kawałki o wielkości około 5cm

10 gałązek tymianku

2 łyżki oliwi z oliwek z pierwszego tłoczenia

sól i pieprz

250 ml bulionu warzywnego

1 porcja ( wyborowej zupy pomidorowej)https://herbalfit24.pl/kontrola-wagi-zupa-pomidorowa-herbalife

125 g komosy ryżowej

50gr całych migdałów ze skórką

4 porcje (24g) odżywki białkowej F3https://herbalfit24.pl/kontrola-wagi-zupa-pomidorowa-herbalife

100g sera feta, pokrojonego na duże kawałki 

4 łyżki pietruszki

Wartości odżywcze

Białko -3g ,Kalorie -273 , Błonnik 2 g , Tłuszcz 15g , Węglowodany 23g , Cukier 5 g

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200°C (z termoobiegiem 180°C).

Wymieszaj kawałki dyni z tymiankiem i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika i piecz 30-40 minut, aż dynia stanie się miękka i delikatnie skarmelizowana brzegach. Wyjmij ja z piekarnika i odstaw na bok.

Wlej bulion do garnka i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. W w piekarniku wsyp komosę ryżową dopraw sola i pieprzem. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj przezc10-12 minut, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a komosa będzie miękka. Dosyp Wyborowa zupę pomidorową https://herbalfit24.pl/chipsy-proteinowe-herbalife.Podpiecz migdały przez 5-7 minut w piekarniku. Następnie posiekaj na duże kawałki.

Ugotowana komosę ryżową przełóż do miski z upieczoną dynią posiekanymi migdałami, odżywką białkowąF3  https://herbalfit24.pl/formula3-odzywka-bialkowa-herbalife , pokruszoną fetą i posiekaną natką pietruszki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl